2016年10月30日 星期日

2016 身水身汗沖繩八重山褚島自駕遊 Day 3.1 GALA青い海


今次沖繩之旅由於行程未確定,只好先訂下東橫INN。至9月中左右才確定三人成行。平酒店已經沒有了,只好連泊東橫。那霸市內有幾間東橫INN,我們選擇了那覇国際通り美栄橋駅
(Tel 098-867-1045; MC 33 157 668*24)
4連泊禁煙エコノミーダブル,房價分別是7182, 7182, 5748, 6048yen,另外大小姐3連泊的禁煙シングル,房價是5643, 5643, 4752yen



前面街口就是美栄橋駅

這間早餐非常一般,沒有蛋及香腸,換上煎午餐肉。

今早北上去昨天沒時間完成的GALA青い海 
(Tel 81 98-958-3940; MC 33 851 545)




今天仍然是藍天白雲,一大早已經曬到不得了

駐車場只有我們一部車,其實是還有另一個駐車場。趁沒有其他車停泊,大小姐就練習泊位。

預約了10點的塩づくり体驗

入口處左邊有間売店

右邊是各體驗工作坊
アトリエ・サンセット(日落工作坊)


陶芸工房てぃーだ

琉球ガラス工房



沒時間體驗吹玻璃





製塩工場

夠鐘去體驗手作塩

4 則留言:

  1. 沖繩午餐肉好出名,有冇買幾罐?
    咁熱仲玩燒塩..

    回覆刪除
    回覆
    1. 乜原來沖繩午餐肉出名架, 我冇乜做工課, 唔知添=.=
      玩燒塩唔熱喎^^

      刪除
    2. 沖繩午餐肉好瘦冇肥膏,但冇香港的咁香

      刪除
    3. 我都有食酒店午餐肉,唔覺有乜唔同

      刪除

多謝你的留言, 如果想以電郵通知我們的回覆, 請按「通知我」,我地會儘快回覆。